Vijesti

Acai Berry – gdje kupiti, kako to funkcionira? Provjerite, mišljenja

Acai Berry Atributi
Botanički naziv: Euterpe oleracea EM>

Slično križanca grožđa i borovnice, acai (izgovara ah-sigh-ee) bobica je mali, crvenkasto-ljubičaste koštunice sastoji od skupina sjemena, samo oko 15 posto ili da se jestiva, dobivenih od visokih i vitkih palmi nalaze oko Amazon sliva rijeke Južne Amerike. Ove bobice su također vrlo kvarljiv, ali imaju značajne prehrambene svojstva kada se jede svježe.

Tradicionalni načini za acai voće je uključen postupak za proljev, parazitnih infekcija, krvarenja i ulkusa. Kao hrana, acai celuloze u tribal Amazon pojasa često miješa s škroba korijena povrća manioka i jede kaše.

Okus je često opisan kao podsjeća šumskog voća i čokolade. To je pronašao u velikim supermarketima i trgovinama zdrave hrane diljem svijeta, obično u obliku soka ili čaja, a ne svježe, jednostavno zato što ih izvuče iz Amazone s hranjivim tvarima još uvijek netaknut je kompliciran proces.

Ostalo koristi za acai bobica uključuju prirodne boje hrani, kozmetika, anti-aging kreme, šamponi i uređaja, te također u dodacima prehrani. Skupe acai-based proizvodi su naširoko hiper kao da ima značajan gubitak težine potencijal, ali na taj rezultat, znanstveno gledano, žiri je još uvijek. U stvari, Savezna trgovinska komisija objavila je početkom 2012. godine da je pitao federalne sudove privremeno obustaviti aktivnost web stranice marketinške acai bobica mršavljenja proizvoda.

Zdravlje Prednosti Acai Berry

Ovo malo Berry popis atributa sadrži visoku razinu antioksidansa aktivnosti sličan brusnice, ali više od onoga što je utvrđeno u borovnice i jagode. . Kisik radikalne Apsorpcija Kapacitet (ORAC) vrijednosti za mjerenje antioksidansa moć acai voća pulpe / koža u prahu navodno imaju najveću ORAC vrijednost među voćem i povrćem, ili 10 puta više antioksidansa od crnog grožđa

Acai bobice su malo šećera, ali sadrže izvrsne količine kalcija, vlakana, i vitamin A. Oni također sadržavati spojeve kao što su Anthocyanin resveratrola i cijanidiranja i ferulska kiselina, koja ne samo da voću i povrću njihovu različitu boju, ali i udružiti s flavonoidi da brani tijelo od štetnih slobodnih radikala. U stvari, acai bobica sadrži 10 do 30 puta više antocijanina snage od crnog vina. Korisne masne kiseline kao što je oleinska kiselina, jedan od istih ulja nalaze u maslinovom ulju, se druge jake točke i zdrave razine dijetalna vlakna bi sustav funkcionira bez problema.

svojstva sadržana inAcai Berry može spriječiti zdravstvenih problema, kao što su artritis, upala, debljina, erektilna disfunkcija, neurološke bolesti i alergija. Laboratorijska istraživanja su im pokazali da imaju pozitivne učinke na bolesti povezane sa oksidativnim stresom, bolesti srca i raka.

Acai bobice treba konzumirati u umjerenim količinama, jer oni još uvijek sadrže šećer, čak i ako je u nižim razinama nego drugo voće. Zapamtite, fruktoza može biti štetna za vaše zdravlje u prevelikim količinama.

‘H2> Acai nutritivne činjenice posluživanja Veličina: 3,5 unci (100 grama) Amt. Po
Posluživanje% Dnevno

* Postotak dnevnih vrijednosti temelji se na 2000 kalorija prehrani. Vaše dnevne vrijednosti može biti veći ili manji ovisno o vašim kalorijske potrebe. EM>

Studije učinjeno na Acai Berry

Studija objavljena sredinom 2011. izvijestio da acai bobica ne samo da nudi potencijalne zdravstvene prednosti zbog svojih antioksidativnih vežu kapaciteta, ali i potiskuje biološku aktivnost koja će degradirati mobilne integrity.1

Istraživanje u rujnu 2012. prijavili učinke acai pulpe na kemijski induciranog raka urotelijalnih mjehura kod miševa, te učestalosti i množina karcinom prijelaznog stanica (TCC). Nakon 10 tjedana liječenja, pulpa liječenje acai nađeno je da se smanji učestalost TCC, mnoštvo, i proliferaciju stanica tumora, te značajno smanjiti oštećenje DNA. Autori studije su izvijestili da je pozitivno acai bobica pulpa tretman je vjerojatno zbog antioksidansa plod je abilities.2

Cilj drugog istraživanja bio je procijeniti koliko acai voće pulpe utjecati metabolički poremećaj rizike. To su uključeni 10 pretile odrasle uzimanje 100 grama acai pulpe dva puta dnevno tijekom mjesec dana. Prije studije, svakog subjekta glukoza u krvi, krvni tlak, kolesterola, triglicerida i drugih biomarkeri izmjerena.

Na kraju 30-dnevnog probnog perioda, istraživači su otkrili smanjenje glukoze natašte, razine inzulina i ukupnog kolesterola; Međutim, nije bilo učinka na krvni tlak. Znanstvenici su zaključili da acai voćno meso smanjene razine odabranih markera metaboličkih bolesti u pretilih subjekata, što ukazuje da daljnja istraživanja, uključujući i one na srčane bolesti i / ili dijabetesa tipa 2, su warranted.3

Acai Berry Zdravi recepti: Borovnica Acai smoothie

Sastojci:

✓ 1½ šalice nezaslađen bademovo mlijeko

✓ 1½ banane

✓ 1 čaše smrznute borovnice

✓ 1 čaše smrznute jagode

✓ 1 acai smrznuti frape paketa ili 1 šalica acai soka

✓ ¾ do 1 šalice led

postupci:

Ovaj recept koristi acai voće na najviše dostupne, vrhuncu svježine, sans dodani šećer. Stavite sve sastojke u mikser, proces, i uživajte! Ovaj recept služi dvije. (Napomena:. Ako koristite sok, rezati bademovo mlijeko do ½ šalice)

AcaiBerry Fun Facts

acai, dijetetski sortirano za ljude u amazonskoj prašumi regije, je bere na isti način već stoljećima. U palme 60- 80-noga se umanjiti radnika koji rezati grane, a zatim gurnite natrag dolje na glatkim vitkim debla na zemlju.

BecauseAcai Berry toliko malo šećera i kiselina, koji štiti većinu plodova, moraju se podići, prerađeni, flash pasterizirano, i smrznute brzo prije prijevoza iz Amazon. Ako se ostavi neobrađena, plod će oksidirati, okrenuti smeđe i gubi svoja korisne hranjive tvari.

Sažetak AcaiBerry

Do prije deset godina ili tako, Acai Berry bila nezamisliva bilo tko izvan amazonskih regijama. Naizgled preko noći (zahvaljujući internetu), oni su postali nova superhrana obećavajući nevjerojatne mršavljenja sposobnosti. Ali onda, izvješća počela lijevanje ozbiljne sumnje o tim zahtjevima, osobito s obzirom na pojavu brojnih (i skupo) Acai Berry temelji dodataka prehrani poplava na internetu.

Zbog toliko sukobljenih izvješća, sveučilišnih i kliničkih studija su poticali doći do dna spora u vezi onoga što je ovaj mali južnoamerička bobica zapravo nudi nutritivno. Zaključak je da je, baš kao i gotovo svaki drugi biljne hrane, acai bobica, također, sadrže mnoge korisne spojeve, kao što su snažnim antioksidansima, vlaknima, mononezasićene masti, kalcija, vlakana, vitamina A i antocijana, klinički dokazano da je koristan za zdravlje.

Lucija Pretić

Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

You may also like...